“şu işsizlik olmasa
geçim derdi olmasa
uzansak serin suyun yanıbaşına
kavaklar hışırdaşsa dinlesek
ishaklar karşı karşı/masallı/
anaç dağlar şantiyeli ormanlı
yüzlerimiz nakış nakış sevdâlı
uyusak uyansak gencelsek
açsak radyomuzu sevinsek”
Dünkü açık radyolu alıntı, Murat Uyurkulak’ın, Tol’undandı.
İyi geceler herkes!
Dün 30. yılımızı kutladığımız buluşmamızla ilgili öyle güzel geribildirimler duyduk ki!
Tabii biz biraradalığımızı kutlarken, Apaçık Radyo'da yayın tüm hızıyla devam ediyor, tahmin edersiniz ki gündemin en sıcak konusu şu sıralar COP29.
Bu konu üzerine, Açık Gazete’de de sözünü ettiğimiz bir yazıyı, Nil Sarrafoğlu Türkçeleştirdi. Greta Thunberg’in The Guardian’daki "A ‘Cop of peace’? How can authoritarian, human rights-trashing Azerbaijan possibly host that?" makalesi, Apaçık Radyo’nun web sitesinde okunabilir! Greta’nın yazısı, insan hakları ihlalleriyle bilinen otoriter bir yönetimin COP gibi bir zirveye ev sahipliği yapmasının ne kadar çelişkili olduğunu ve “soykırımlar, ekokırımlar, kıtlıklar, savaşlar, sömürgecilik, artan eşitsizlikler ve tırmanan iklim çöküşü”nün birbirini güçlendiren ve birbiriyle bağlantılı krizler olduğunu anlatıyor.
Yayının -ve elbette radyo ekibinin- bir diğer önemli gündem maddesi de etki ajanlığı yasasıydı. Etki ajanlığı konusunda olan bitenleri ve EŞİK'in çalışmalarını, konuğumuz Eşitlik İçin Kadın Platformu gönüllüsü avukat Hülya Gülbahar ile konuştuk.
Ayrıca, editörün notunu romen rakamlarıyla başlatırken -çünkü birkaç gün sürecek sanarken- düştüğümüz yanılgı sonrası, bize “5 yıllık ekonomi planı” dersi vermek isteyenleri her geçen gün biraz daha anladığımızı belirtmek isteriz.
Sizi, bugün
’ün de önerdiği, Apaçık Radyo test yayınının ilk 35 saatini oluşturan şarkılarla bırakıyoruz:Apaçık Radyo ekibi.
Açık gazeteleri ne zaman Spotify’a koyabileceksiniz sevgili Apaçık Radyo ekibi? Saat farkından dolayı dinleyemiyoruz 😞